Vad gör en naprapat?

 

 

Naprapater undersöker och behandlar dig som primärt lider av smärta i muskler och leder med hjälp av framförallt sina händer. Oavsett om du har huvudvärk eller ont i dina fötter så har naprapaten ett verktyg som hjälper dig att bli av med smärta.

En naprapatbehandling

Under den första behandlingen kommer naprapaten att göra en intervju (anamnes) och samla in information om sjukdomshistoria om aktuella problem och genomföra en fysisk undersökning. Efterföljande behandlingar omfattar normalt olika delar av en behandlingsplan, från manipulation av skelett eller leder, till elektrisk muskelstimulering för att aktivera muskler som inte används. Ergonomiska råd för att förbättra arbetsmiljön är också vanligt.


Eftersom naprapati använder en integrerad och holistisk strategi för läkning kommer naprapater också fråga kunder om deras matvanor, motionsnivå och även stressnivå. I grundutbildningen till naprapat ingår även utbildning inom psykokologi, näringslära och andra biomedicinska ämnen.  Allt detta för att skapa en så bra bas som möjligt och för att kunna ställa en så bra diagnos som möjligt i syfte att hjälpa patienten.

 

Välkommen

Välkommen till www.naprapat.n.nu. Denna sida kommer förhoppningsvis ge dig en ökad kunskap om naprapater, och vilka som blir detta och hur du skulle kunna ha nytta av en naprapat.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)